Crepi gevel: soorten, prijs, voordelen

Het kiezen van de juiste gevelbekleding voor uw woning kan een grote uitdaging zijn. Wist u dat Crepi gevels een duurzame en esthetisch aantrekkelijke optie zijn? In dit blogartikel zullen we u door de verschillende soorten, de prijs en de voordelen van Crepi gevels leiden.

crepi gevel

Laat ons u helpen om uw perfecte gevel te vinden.

Samenvatting

 • Crepi gevels zijn duurzaam, waterdicht en esthetisch aantrekkelijk.
 • Er zijn verschillende soorten crepi beschikbaar, zoals minerale sierpleister, kunstharspleister, crepi op basis van siliconen en crepi met isolatie.
 • Crepi gevels bieden voordelen zoals bescherming tegen vocht, isolatie, renovatiemogelijkheden, keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen, duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden.
 • De prijs van crepi varieert per vierkante meter en wordt beïnvloed door factoren zoals het type crepi, de oppervlakte van de gevel, bereikbaarheid, hoeken en schuine zijden en kleurkeuze.
 • Crepi met isolatie is een populaire keuze en de prijzen variëren tussen 100 en 150 euro per vierkante meter.
 • Regelmatig onderhoud en reiniging van crepi gevels is belangrijk om de levensduur te verlengen en de gevel er mooi uit te laten zien.

crepi kleuren

Wat is een Crepi Gevel?

Een Crepi gevel is een type gevelbekleding. Het wordt gemaakt van een mix die zand, cement, kalk en kleurpigmenten bevat. Deze combinatie zorgt voor een sterke en waterdichte bekleding.

Mensen gebruiken crepi vaak om hun muren te bedekken. Het geeft een mooi uiterlijk aan de muur.

Crepi is ook goed tegen water. Het houdt het vocht uit de muren. Dit beschermt de bouw en helpt om vochtproblemen te voorkomen. Crepi is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Daarom passen mensen het vaak aan om bij hun huis te passen. Ze kunnen kiezen voor een kleur die ze leuk vinden.

crepi facade

Soorten Crepi

Er zijn verschillende soorten Crepi beschikbaar, waaronder minerale sierpleister, kunstharspleister, Crepi op basis van siliconen en Crepi met isolatie.

Minerale Sierpleister

Minerale sierpleister is een populaire keuze als het gaat om crepi gevels. Het is gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand, kalk en cement. Dit maakt het duurzaam en milieuvriendelijk.

Minerale sierpleister heeft een korrelige textuur die de gevel een mooie uitstraling geeft. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je de gevel naar jouw smaak kunt aanpassen.

Een van de voordelen van minerale sierpleister is dat het goed bestand is tegen vocht, waardoor het helpt om je gevel te beschermen. Het kan ook kleine scheurtjes en oneffenheden in de muur bedekken, waardoor je gevel er als nieuw uitziet.

Het onderhoud van minerale sierpleister is relatief eenvoudig, je kunt het reinigen met water en een zachte borstel. Als er schade optreedt, kan het ook gemakkelijk worden gerepareerd door een professional.

Kunstharspleister

Kunstharspleister is een van de soorten crepi die gebruikt kan worden voor gevelbekleding. Het is gemaakt van kunsthars, wat zorgt voor een sterke en duurzame afwerking van de gevel.

Deze pleister heeft een gladde en strakke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kunstharspleister biedt ook bescherming tegen vocht en kan worden gebruikt voor zowel renovatie als nieuwbouwprojecten.

Het onderhoud van kunstharspleister is relatief eenvoudig, omdat het gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen weersinvloeden. Met kunstharspleister krijgt je gevel een moderne en verzorgde uitstraling.

Crepi op basis van Siliconen

Crepi op basis van siliconen is een type crepi dat wordt gebruikt als gevelbekleding. Het verschilt van andere soorten crepi doordat het siliconen bevat als belangrijkste bindmiddel.

Dit zorgt voor een aantal voordelen, zoals een hoge waterdichtheid en flexibiliteit. De siliconen in de crepi geven ook een goede bescherming tegen vervuiling en veroudering. Daarnaast heeft deze crepi een uitstekende hechting en is het bestand tegen weersinvloeden zoals regen, UV-straling en temperatuurschommelingen.

Crepi op basis van siliconen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan zowel op nieuwe gevels als op gerenoveerde gevels worden gebruikt. Het is een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze voor je gevel.

Crepi met isolatie

Crepi met isolatie is een type gevelbekleding dat zowel de uitstraling van je huis verbetert als zorgt voor extra isolatie. Het bestaat uit een laag crepi, ook wel sierpleister genoemd, die is aangebracht op een isolatielaag op de buitenmuur.

Deze isolatielaag zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en dat het in de zomer koeler blijft binnen. Crepi met isolatie is een goede keuze voor mensen die willen besparen op hun energierekening en tegelijkertijd willen investeren in de esthetiek van hun huis.

Het kan ook worden gebruikt bij renovaties om oude gevels te verbeteren en te verfraaien.

Voordelen van een Crepi gevel

Een Crepi gevel biedt verschillende voordelen:

 • Bescherming tegen vocht: Crepi is waterafstotend en beschermt de buitenmuur tegen vochtproblemen.
 • Isolatie: Crepi met isolatie kan zorgen voor een betere isolatiewaarde van de gevel, wat resulteert in energiebesparing.
 • Renovatiemogelijkheden: Met Crepi kunnen oude en beschadigde gevels gerenoveerd worden, waardoor ze er als nieuw uitzien.
 • Verschillende kleuren en afwerkingen: Crepi is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor je jouw gevel kunt personaliseren.
 • Duurzaamheid: Een Crepi gevel gaat lang mee en vereist weinig onderhoud.
 • Bescherming tegen weersinvloeden: Crepi biedt bescherming tegen weerselementen zoals regen, wind en UV-straling.

Crepi Prijzen en Tarieven

– Prijs per vierkante meter

– Factoren die de prijs bepalen

– Wat is de prijs van crepi met isolatie?

Prijs per vierkante meter

crepi prijs

De prijs van crepi per vierkante meter kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten het type crepi dat u kiest, de oppervlakte van uw gevel, de bereikbaarheid van de gevelhoeken en schuine zijden, en eventuele extra kleuren die u wilt gebruiken.

Gemiddeld varieert de prijs van crepi tussen de 50 euro en 100 euro per vierkante meter. Het is echter belangrijk om op te merken dat dit slechts een gemiddelde is en dat de uiteindelijke prijs kan variëren op basis van uw specifieke situatie.

Het is raadzaam om contact op te nemen met een professionele crepi specialist voor een nauwkeurige kostenraming voor uw gevel.

Factoren die de prijs bepalen

De prijs van een crepi gevel wordt bepaald door verschillende factoren, zoals:

 • Oppervlakte: De grootte van de gevel speelt een rol bij het bepalen van de kosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe meer materiaal er nodig is en dus hoe hoger de prijs.
 • Bereikbaarheid: Als de gevel moeilijk te bereiken is, bijvoorbeeld doordat er obstakels zijn of doordat het een hoge gevel betreft, kan dit invloed hebben op de prijs. Extra voorzorgsmaatregelen en apparatuur kunnen nodig zijn.
 • Hoeken en schuine zijden: Het aantal hoeken en schuine zijden op de gevel kan ook van invloed zijn op de prijs. Deze elementen vergen meer tijd en vakmanschap om crepi correct aan te brengen.
 • Kleuren: De keuze voor kleur kan ook invloed hebben op de prijs. Sommige kleuren kunnen duurder zijn dan andere, afhankelijk van het gebruikte materiaal.
 • Herstellen: Als er reparaties aan de bestaande gevel moeten worden uitgevoerd voordat crepi kan worden aangebracht, kan dit extra kosten met zich meebrengen.

Wat is de prijs van crepi met isolatie?

Crepi met isolatie is een populaire keuze voor gevelbekleding, omdat het zowel de uitstraling van de gevel verbetert als zorgt voor extra isolatie. De prijs van crepi met isolatie varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de gevel, de bereikbaarheid van het gebouw en eventuele moeilijke hoeken of schuine zijden.

Over het algemeen liggen de prijzen voor crepi met isolatie tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter. Het is belangrijk om een offerte op maat aan te vragen om een precieze prijs voor jouw project te krijgen.

Onderhoud en reiniging van Crepi gevels

Om ervoor te zorgen dat uw Crepi gevel er altijd goed uitziet, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren. Hier zijn enkele tips om uw gevel in topconditie te houden:

 • Controleer regelmatig de staat van de Crepi gevel en let op eventuele beschadigingen, scheuren of loszittende stukken.
 • Verwijder vuil en stof met een zachte borstel of bezem. Gebruik geen harde materialen zoals schuurpapier, aangezien deze de gevel kunnen beschadigen.
 • Maak indien nodig gebruik van een mild schoonmaakmiddel en water om vlekken of verontreinigingen te verwijderen. Test het schoonmaakmiddel altijd eerst op een klein, onopvallend gebied om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt.
 • Spoel de gevel grondig af met schoon water om resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen.
 • Vermijd het gebruik van hogedrukspuiten bij het reinigen van de Crepi gevel, omdat dit de pleister kan beschadigen.
 • Als er kleine beschadigingen zijn, zoals scheuren of putjes, kunt u deze bijwerken met reparatiemateriaal dat geschikt is voor Crepi.
 • Laat periodiek onderhoud uitvoeren door professionals om eventuele problemen tijdig op te sporen en aan te pakken.

crepi voor

crepi na

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Crepi gevel?

Een Crepi gevel is een type gevelafwerking die veel wordt gebruikt bij Gevelrenovatie en Gevelisolatie voor vochtbescherming.

2. Hoeveel kost een Crepi gevel?

De kostprijs van een Crepi gevel kan variëren. Dit hangt af van de soorten crepi en de gevelwerken.

3. Zijn er onderhoudstips voor een Crepi gevel?

Ja, regelmatige Gevelreiniging en Gevelonderhoud helpen om je Crepi gevel in goede staat te houden.

4. Welke voordelen heeft een Crepi gevel?

Een Crepi gevel biedt vele voordelen zoals verbeterde isolatie, moderne uiterlijk en het biedt ook bescherming tegen vocht.