Gevelisolatie crepi: prijs, plaatsing & voordelen

Wie wil er nu niet een stijlvolle, energiebesparende en duurzame woning? Gevelisolatie met crepi biedt precies deze voordelen. In dit artikel nemen we u mee in de wereld van gevelisolatie crepi, waarbij we de verschillende soorten, de plaatsingsprocedureprijs en voordelen gedetailleerd toelichten.

Duik in deze wereld en ontdek alles wat gevelisolatie crepi uw woning te bieden heeft!

Gevelisolatie crepi

Samenvatting

 • Gevelisolatie met crepi biedt voordelen zoals verbeterde waterdichtheid, energiebesparing en esthetische verbetering.
 • Er zijn twee soorten crepi die vaak worden gebruikt bij gevelisolatie: minerale sierpleister en kunstharspleister.
 • Bij het kiezen van crepi bij isolatie is het belangrijk om te kijken naar de specifieke eigenschappen en behoeften van jouw woning.
 • De prijs voor gevelisolatie met crepi varieert afhankelijk van het type crepi en de oppervlakte van de gevel.

Soorten crepi

Er zijn twee soorten crepi: minerale sierpleister en kunstharspleister. Welke crepi je kiest bij isolatie hangt af van verschillende factoren.

Minerale sierpleister

Minerale sierpleister is een soort crepi. Het materiaal is natuurlijk en goed voor het milieu. Door deze pleister te gebruiken, krijgt het gebouw een rustieke en tijdloze look. De sterke laag beschermt tegen weer en wind.

Ook gaat minerale sierpleister lang mee. Het kan wel tot 40 jaar blijven zitten zonder veel onderhoud! Bij gevels met veel vocht is deze pleister een goede keuze. Het laat namelijk waterdamp door en helpt zo tegen vochtproblemen.

Als laatste is minerale sierpleister ook goed te kleuren. Het kan in veel mooie tinten gemaakt worden.

Kunstharspleister

Kunstharspleister is een type crepi dat vaak wordt gebruikt bij gevelisolatie. Het wordt gemaakt van kunstharsen en toegepast als een sierpleister op de buitenmuur. Kunstharspleister biedt verschillende voordelen, waaronder een hoge waterdichtheid en duurzaamheid.

Het kan ook helpen bij het verminderen van de energiefactuur door de isolatielaag die het op de gevel vormt. Daarnaast zorgt kunstharspleister voor een verbetering van het uiterlijk van de gevel, waardoor de esthetische waarde van het huis wordt verhoogd.

Bij het kiezen van crepi voor gevelisolatie is kunstharspleister zeker een goede optie om te overwegen.

Welke crepi kiezen bij isolatie?

Bij het kiezen van crepi bij isolatie zijn er verschillende opties waar je op kunt letten. Minerale sierpleister en kunstharspleister zijn twee veelvoorkomende soorten crepi die gebruikt worden bij gevelisolatie.

Minerale sierpleister is een natuurlijke optie die goed ademt en vochtregulerend is. Kunstharspleister daarentegen biedt een hogere waterdichtheid en duurzaamheid. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke eigenschappen en behoeften van jouw woning om de juiste keuze te maken.

crepi aanbrengen

Hoe wordt crepi geplaatst?

 • Voorbereiding: De gevel wordt gereinigd en eventuele schade wordt hersteld.
 • Ondergrond voorbereiden: Een primer wordt aangebracht om de hechting te verbeteren.
 • Wapeningsnet plaatsen: Dit zorgt voor extra stevigheid en voorkomt scheurvorming.
 • Aanbrengen van de crepi: De sierpleister wordt aangebracht met behulp van een spuitmachine of met de hand.
 • Afwerking: Na het aanbrengen van de crepi wordt deze gladgestreken en eventueel afgewerkt met een gekleurde coating.

Voordelen van gevelisolatie met crepi

– Verbeterde waterdichtheid, energiebesparing en esthetische verbetering. Benieuwd naar de prijs en plaatsing? Lees verder!

Verbeterde waterdichtheid

Gevelisolatie met crepi zorgt voor een verbeterde waterdichtheid van je buitenmuur. De crepi vormt een beschermende laag die voorkomt dat water in de muur kan doordringen. Dit is vooral belangrijk bij oudere woningen waar er sprake kan zijn van scheuren of andere beschadigingen in de gevel.

Met gevelisolatie en crepi wordt het risico op vochtproblemen aanzienlijk verminderd. Dit zorgt niet alleen voor een duurzamere gevel, maar het verhoogt ook het comfort binnen in huis en voorkomt schade aan de structuur van het gebouw.

Vermindering van energiefactuur

Met gevelisolatie crepi kan je aanzienlijk besparen op je energiefactuur. De isolatielaag die wordt aangebracht op de buitenmuur zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat, waardoor je huis beter geïsoleerd is.

Hierdoor hoef je minder te verwarmen en zal je energieverbruik dalen. Dit kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van je energiefactuur. Daarnaast zorgt crepi ook voor een betere luchtdichtheid van je woning, waardoor er minder tocht is en koude lucht buiten blijft.

Op die manier blijft de warmte binnen en hoef je minder te verwarmen.

Crepi met isolatie

Esthetisch verbeteren

Met gevelisolatie crepi kun je je buitenmuren niet alleen isoleren, maar ook esthetisch verbeteren. Crepi is beschikbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor je je gevel een frisse en moderne uitstraling kunt geven.

Of je nu kiest voor een gladde afwerking of een structuur, crepi kan je gevel transformeren en een nieuwe look geven. Zo kun je je huis laten opvallen en een persoonlijk tintje toevoegen aan je woning.

Door de combinatie van isolatie en een mooie afwerking met crepi, zorg je ervoor dat jouw huis er niet alleen beter uitziet, maar ook energiezuiniger is.

Crepi Prijs: wat zijn de kosten?

Het berekenen van de kosten voor gevelisolatie met crepi hangt af van verschillende factoren, zoals de keuze van de crepi, de dikte van de isolatie en de oppervlakte van de gevel. Hieronder een overzicht van de geschatte kosten voor gevelisolatie met crepi:

Soort crepi Kosten per vierkante meter
Minerale crepi €45 – €55
Kunsthars crepi €70 – €80
Isolatie + Minerale crepi €100 – €140
Isolatie + Kunsthars crepi €110 – €150

Let wel op, deze prijzen zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de klus en de aannemer die je kiest. Het is altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken om een nauwkeurige inschatting van de kosten te krijgen.

Onderhoud en reiniging van crepi

 • Regelmatig schoonmaken van crepi is belangrijk om de levensduur te verlengen.
 • Gebruik een zachte borstel of spons en mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
 • Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, schuursponsjes en hogedrukreinigers, omdat deze de crepi kunnen beschadigen.
 • Controleer regelmatig op scheuren of beschadigingen en laat deze zo snel mogelijk repareren om verdere schade te voorkomen.
 • Overweeg om een beschermende coating aan te brengen na het reinigen om de crepi te beschermen tegen vervuiling en weersinvloeden.

Crepi gevel op bestaande muren

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent gevelisolatie crepi: prijs, plaatsing & voordelen?

Gevelisolatie crepi verwijst naar het gebruik van crepi voor buitenmuurisolatie. Het omvat de kosten, hoe het wordt geplaatst en de voordelen van dit isolatiemateriaal.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van crepi voor gevelisolatie?

Crepi biedt goede gevelbescherming en verbetert de gevelafwerking. Bovendien kan het helpen bij gevelrenovatie en de energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren.

3. Hoe werkt de plaatsing van crepi?

De plaatsing van crepi vereist een speciaal gevelisolatiesysteem. Professionele bouwers brengen het isolatiemateriaal aan op de buitenmuur en bedekken het met crepi voor een afgewerkte look.

4. Wat is de prijs van crepi voor gevelbekleding?

De prijs van crepi kan variëren afhankelijk van de grootte van het gebouw en de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Het is altijd beter om een offerte te krijgen voordat je begint.

5. Heeft crepi onderhoud nodig?

Ja, om ervoor te zorgen dat je gevelisolatie lang meegaat, heeft crepi regelmatig onderhoud nodig. Goed onderhoud kan ook helpen bij de bescherming van de gevel tegen weersinvloeden.